Şavşat Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği devamı

Sayın Hemşerilerimiz,

İki hususu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sel FelaketiŞavşat’ta meydana gelen sel felaketi hepimizi  üzdü. 5 ölü, biri yıkılmış 13 ü  oturulamaz durumda ev.

Bu felakete sebep olan teknik ve idari sebeplerin  açığa çıkarılması bundan sonra olması muhtemel benzer davranışlara caydırıcı etki yapacağı muhakkaktır.

Sel felaketinin değerlendirilmesinde teknik ve adli araştırmaların neticesini beklemek lazım.   Neticeye sağlıklı ve hızlı olarak  ulaşmada derneğimize düşecek görevi yerine getireceğimiz muhakkaktır.

Dar gelirli  yörenin  aydın insanları olarak  Şavşat’a ve Şavşatlıya yardım etmek de görevlerimiz ve sosyal sorumluluklarımız arasındadır. Şavşat’tan gelecek bir yardım talebini beklemeden  sel mağdurlarına yardım etmek üzere Derneğimizin

İstanbul’daYapı Kredi Bankası

Oto sanayi Şubesi (Şube Kodu 651) ndeki

81270494 nolu hesabına

yapılacak yardımları Şavşat Belediyesine  hemen ulaştırılacaktır.

Gönderinizi Yardım olarak belirleyiniz lütfen

Şavşat’taYüksekokul açılması

Şavşat’ta açılması planlanan Yüksek okulun faaliyete geçebilmesi için  Bayındırlık Bakanlığı tarafından  yapılan  keşif bedeli 800.000 TL + KDV dir.

Şavşat Kaymakamımız Sn Serdar Kaya , Şavşat Millieğitim Müdürü,  Mülkiye Baş Müfettişi hemşerimiz  Sn. Muhittin Aliz  ile  bir öğlen Ankara’da  yemekte buluştuk. Şavşat’ı ve problemlerini konuştuk. Kaymakamımız Sn. Serdar Kaya  Millieğitim Bakanlığından Yüksek okul için 400.000 TL ödenek çıkarttığını söyledi. Fakat Şavşat’ta bir de öğretmen Lisesi  açıldığını  anlattı. Bu okulun devreye girmesi için de  desteğe ihtiyaçları olacağını söyledi.

Şavşat’ta  bütün siyasi parti ilçe başkanlarının ve İl encümeni üyemizin ve muhtarımızın katılımı ile Belediye Başkanımız Sn. Naci Köroğlu Başkanlığında Şavşat Yüksek  Öğrenimi Destekleme  Derneği kuruldu.

Bu dernek bütün Şavşatlı hemşerilerimizi  Yüksek okulun faaliyete geçmesi için desteğini beklemektedir.

Sn. Köroğlu bu  ihtiyacı yerinde anlatmak için Ankara ve Bursa’da temaslarda bulundu. Marmara TV de benim de Naci Köroğlu ile beraber katıldığım bir canlı yayında bu konu kamu oyunun dikkatine sunuldu ve destek istendi.

Sn Naci Köroğlu 6 Temmuz’da İstanbul’da Şavşat Kültür Turizm ve Dayanışma Derneğimizde yaptığımız toplantıya da katılarak Yüksek Okulun derse başlayabilme sürecini , yapılması gerekenleri izah etti ve hemşerilerimizin maddi ve manevi desteğini talep etti.

Derneğimiz  Köy dernek Başkan ve köy temsilcilerini toplantıya çağırdı.

Hemşerimiz  Güngören Kaymakamı Sn. Seyfettin Azizoğlu ve Kadıköy Kaymakamı Sn. Hasan Karahan ile  durumu değerlendirerek Dernek Yönetim Kurulu olarak sizlerin de bu yüksek okulun  açılmasında enaz bir tuğlanızın olmasını talep etmeye karar verdik.

Eminim kadirşinas sosyal sorumluluğu yüksek hemşerilerimizin  kimi bir tuğla kimi bir kapı kimi bir sınıf ile bu bağış kampanyasına katılarak  bu eğitim yuvalarının hayata geçmesine destek olacaktır.

Lütfen Bağışlarınızı

Şavşat Yüksek  Öğrenimi Destekleme Derneği nin

Ziraat Bankası Şavşat Şubesindeki 37652496736-5001  nolu hesabına gönderiniz. Banka masrafı alınmayacaktır.

Şavşat’a ve Şavşatlıya yönelik bir yatırım ve sosyal destek fonumuz olsa idi bu tip taleplere daha anlamlı ve hızlı cevaplar verebilirdik.

Umarım böyle bir oluşumu da gerçekleştirebiliriz. Böylelikle evi sele giden , veya yanıp kül olan hemşerilerimize  elimizi daha hızlı uzatabilirdik.

Yakında  hizmete girecek olan yeni internet sitemiz ile sizlere daha iyi bir  iletişim ortamı sunmayı hedefliyoruz.

Saygı ve sevgilerimizle,

İlter Turan