FEVZİ TORUN KİM DİR

BİR HAYAT HİKAYESİ

1950 yılında Şavşat'a bağlı Veliköyde doğdum. Şavşat Veliköy İlkokulu, İnegöl Lisesi -Artvin Ticaret Lisesi-İşletme Fakültesi okuduğum okullar. 1971-1973 yıllarında Şavşat Ziraat Bankasında memur olarak çalıştım. 1974-1975'de Şavşat Şartul mevkiinde faaliyet gösteren Bamaş Madenleri fabrikasında vardiya amiri olarak görev yaptım.. 1975 Yılında Toprak Mahsülleri Ofisi Artvin Ajans Müdürlüğüne memur olarak atandım.Bu kurumda mesleki eğitim görerek Muhasebe Servis Şefliğine kadar yükseldim.Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme ekonomisi araştırma ve uygulama merkezinde katıldığım eğitim programında başarı sertifikası aldım.Toprak Mahsülleri Ofisinin Ardanuç, Gümüşhane,Tekman, Burdur, Kırklareli, Lüleburgaz, Derince, Mersin ve Adapazarı işyerlerinde görev yaparak,1996 da emekli oldum. 1998 yılında "HER YÖNÜYLE ARTVİN VE ÖRNEK BİR KÖY İNCELEMESİ"adıyla bir kitap ve tüm Veliköylülerin soyağaçlarını içeren kitapçık yayınladım. İstanbul'da yayınlanmakta olan "LİVANE DERGİSİ" nin Adapazarı ve İzmit temsilciliğini ve yazarlığını yaptım. Eylül 1998 de "LİVANE DERGİSİNE" ve "ÖZGÜR ŞAVŞAT" gazetesine "ŞAVŞAT'TA 32 BÖBREK HASTASI DİYALİZ MAKİNESİ BEKLİYOR"başlığı ile duyuru niteliğinde yazılar yazdım. Bu konuyla ilgili olarak Artvin'li 120 işadamını mektupla bilgilendirdim. Sonuçta duyuru ciddiye alınarak, Devlet ve çeşitli dernek, vakfın katkılarıyla Şavşat Devlet Hastanesine diyaliz ünitesi kuruldu. Bu çalışmalarımdan dolayı Araştırmacı-Yazar olarak Şavşat Belediye Başkanlığından "ONUR BELGESİ" aldım. Halen Bursa ili İnegöl ilçesinde ikamet etmekte olup, 1999 yılından beri Turizm İşletme Belgeli otellerde Otel Müdürü ve Genel Müd.Yrd.olarak çalışmaktayım.

GSM: 0533 424 76 11

Ev : 0224 719 20 19