Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşu kutlandi

7 Mart Artvinin Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı

Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümü törenlerle kutlandı.Ayrıca diğer illerimizdeki Artvin dernekleri de bulundukları illerde çeşitli kurtuluş programları düzenlediler.
Artvinin kurtuluşuValilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Artvin Vali Vekili Mustafa Altınpınar, AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mustafa Erdem ve Belediye Başkanı Emin Özgün, Valilikte tebrikleri kabul ettiler.
Ziyaretlerin ardından Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Vali Vekili Mustafa Altınpınar, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mustafa Erdem ve Belediye Başkanı Emin Özgün, vatandaşların kurtuluş gününü kutladı.
Şehrin düşman işgalinden kurtuluşu, askeri birliklerin Belediye Başkanı Emin Özgün’e Türk bayrağını teslim etmesi şeklinde canlandırıldı.
Belediye Başkanı Özgün, törende yaptığı konuşmada, “Çağdaş Türkiye’nin gelişiminde önemli rol alan Artvinliler, insan sevgisiyle, doğa sevgisiyle, Atatürk devrim ve inkılaplarına olan bağlılığıyla genç Türkiye Cumhuriyeti’ni gelecek kuşaklara taşımışlardır, taşımaya devam edeceklerdir. Artvinliler tarihten gelen değerlerine sahip çıktıkça aydınlık geleceğin güvencesi olan insanlar olacaklardır ve olmaya devam edeceklerdir. Bu duygularımla çalışmaktan onur, paylaşmaktan mutluluk duyan Artvinlilerin kurtuluşu günü kutluyorum'' dedi.
Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun tarihçesi Jandarma Binbaşı Mustafa Gökgöz tarafından okundu.Törende, kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi. Tören, halk oyunları gösterileri ve resmi geçidin ardından sona erdi.
Törene, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkan Vekili Bayram Sülün, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Mehmet Duman, Baro Başkan Vekili Çetin Tekdoğan, Artvin Vali Yardımcısı Osman Altın, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kutlamalar, Artvin Spor Salonunda akşam saat 18:30'da 3. Ordu Bölge Komutanlığı bandosunun vereceği konserle sona erecek.

Ekleyen : Artvin.biz WebTakımı Eklenme Tarihi : 7 Mart 2009
Dolar32.222232.3513