2008 Kar Güreşleri

Köy meydanında, kar üstünde 12 kategoride yapılan güreşlere, Artvin, Ankara,  Amasya, Erzurum, Samsun bölgelerinden 104, Gürcistan'dan 11 olmak üzere toplam 115 güreşçi katıldı.

Güreşleri, Artvin Vali Yardımcısı Mustafa Altınpınar, Şavşat Kaymakamı Serdar Kaya, Şavşat Belediye Başkanı Naci Köroğlu, Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Uğur Beyazkaya, öteki ilgililer ile yaklaşık 3 bin kişi izledi.

Karşılaşmalar sonunda her kategoride dereceye girecek güreşçilere çeşitli para ödülleri verilecek.

Şavşat-Veli köy Kar üstü Karakucak Güreşleri Nefes Kesti…

Artvin'in Şavşat ilçesinde 13.Veli köy Kar üstü Güreşleri yapıldı. İlçeye bağlı Veli köy muhtarlığı ile Veli köy Kültür ve Dayanışma Derneğince geleneksel olarak düzenlenen güreşlere,11'i Gürcistan'dan olmak üzere Artvin, Amasya, Ankara, Erzurum ve Samsun illerinden toplam 115 güreşçi katıldı. Güreşçiler, kar üstünde bütün hünerlerini ortaya koyarak birincilik için rakipleriyle kıyasıya mücadele ettiler.

Köy meydanında yapılan güreşleri, Artvin Vali Yardımcısı Mustafa Altınpınar, Şavşat Kaymakamı Serdar Kaya, Şavşat Belediye Başkanı Naci Köroğlu, Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Uğur Beyazkaya, öteki ilgililer ile yaklaşık 3 bin kişi izledi.

Toplam 12 boyda gerçekleşen güreşlerde, başpehlivanlığı Tokat İl Gençlik Spor Müdürlüğü güreşçisi Muhsin Kaya'yı yenen Ankara Büyük Şehir Belediyesi güreşçisi Ümit Balta, kazandı. Balta'ya bin YTL'lik ödülünü Veli köy Muhtarı Rasim Tekin verdi.

Veli köy muhtarı Rasim Tekin, Ata Sporunun yaşatılması için bu güreşlerin yapıldığını belirterek,”Kar Güreşleri eskiden beri bu yörenin bir geleneğidir, bizlerde bu geleneği yaşatmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Güreşler sayesinde hem köyümüz hem de serhat ilimiz Artvin'in tanıtımına katkı sağlıyoruz” dedi.

Güreşlerde dereceye giren sporculara toplam 7 bin 500 YTL para ödülü ile çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Hayati Akbaş / ARTVİN

Yorumlar - Yorum Yaz