Artvin Orman İşletme Müdürlüğünden Cerattepede Ağaç Kesimine Suç Duyurusu

Artvin Orman İşletme Müdürlüğü?nden Cerattepe?de Ağaç Kesimine Suç Duyurusu
Artvin Orman İşletme Müdürlüğü'nden Cerattepe'de ağaç kesimine suç duyurusu ARTVİN'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesine 3 gün önce güvenlik güçleri eşliğinde çıkan ve şantiye kurma çalışmasını sürdüren Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş. çalışanlarının ağaçları kesmesi üzerine harekete geçen Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, maden şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu.

ARTVİN'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesine 3 gün önce güvenlik güçleri eşliğinde çıkan ve şantiye kurma çalışmasını sürdüren Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş. çalışanlarının ağaçları kesmesi üzerine harekete geçen Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, maden şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu. Türkiye'nin dört bir yanından maden protestolarına katılmak üzereArtvin'e gelen grupların kente girişine ise izin verilmedi. Polis ve jandarma ekipleri, Hopa-Borçka karayolu Cankurtaran mevkisinde yolu ulaşıma kapattı.

Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş., bölge halkının tepkisinden çekinen Artvin Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerinin 'Yer tahsis izni' işlemlerini geciktirdiğini ileri sürerek valiliğe şikayette bulunmuş, Vali Kemal Cirit de, aralarında Artvin Orman İşletme Müdürü Yusuf Soysal ile şef ve orman mühendislerinin de yer aldığı 4 kişi hakkında soruşturma açılması talimatı vermişti. Maden şirketi ile Artvin Orman İşletme Müdürlüğü arasındaki 'Yer tahsis izni' tartışması sürerken yeni bir gelişme yaşandı. Dün Cerattepe'ye çıkarak şantiye sahasında inceleme yapan Artvin Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, maden şirketi çalışanlarının ağaçları kesmesiyle ilgili tutanak tuttu. Artvin Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, tutanakları Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndererek maden şirketi çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundu.

YEŞİL ARTVİN DERNEĞİ'NE CEVAP VERDİ

Bu arada, Cerattepe mevkiinde 'Yer tahsis izni' olmadan çalışma yürütülmesi üzerineArtvin Orman İşletme Müdürlüğü'ne şikayette bulunan Yeşil Artvin Derneği'ne de yanıt geldi. Artvin Orman İşletme Müdürü Yusuf Soysal imzasıyla 19 Şubat'ta Yeşil ArtvinDerneği'ne gönderilen yazıda, maden şirketine herhangi bir saha teslim işlemi yapılmadığı, bölgedeki araçların da kendi kurumları ile ilgisi bulunmadığı bildirildi. Yazıda ayrıca, basında yer alan ağaç kesimlerinin, izne konu olan saha dışında gerçekleştirildiği ve kesimi yapılan ağaçlarla ilgili tutanakların da Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği vurgulandı.

TEPKİ İÇİN GELDİLER AMA ARTVİN'E GİRİŞLERİNE İZİN VERİLMEDİ

Artvin Cerattepe'deki madencilik faaliyetlerine karşı tepki eylemleri için, İstanbulAnkara,Bursa ve İzmit'in de aralarında olduğu çok sayıda ilden dün otobüslerle yola çıkan Artvinlilerin ve çevrecilerin, güzergah üzerindeki kentlerin giriş ve çıkışlarında durdurularak kimlik kontrolünden geçirildikleri ve bazı kişilerin gözaltına alındığı öğrenildi. Otobüslerle bu sabah Artvin'in Hopa ve Borçka İlçeleri arasındaki Cankurtaran mevkiine ulaşan yaklaşık bin kişilik konvoyun önü çok sayıda polis ve askeri birlik tarafından kesildi. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın da aralarında bulunduğu kalabalığınArtvin'e girişine izin verilmedi. 'Artvin halkının çevre ve yaşam hakkını destekliyoruz' yazılı pankart açan grubun Cankurtaran mevkiindeki bekleyişi de sürüyor.

Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382