Artvin İl Özel İdaresi tarafından Şavşat İlçe Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birlğine tahsis edilen yeni araçlar düzenlenen törenle hizmete girdi.

Artvin İl Özel İdaresi kaynakları ile alınan kamyon ve iş makinaları ilçelere tahsisi tamamlandı. Şavşat Özel İdare Müdürlüğü Köylere Hizmet Götürme Birliği filosuna katılan araçlar için tören düzenlendi.

30 Ekim Salı Günü İlçe Özel İdaresi Şantiye alanında düzenlenen törene; Kaymakam Abdullah Köklü, Garnizon Komutanı J. Ütğm. Bülent Keskinsoy, Emniyet Amiri Ömer Osman Demir, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Temiz, İl Genel Meclis Üyesi Selahattin Yazar, İlçe Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü İbrahim Altun, Milletvekili İsrafil Kışla´nın danışmanı Zakir Taşdemir, daire amirleri, özel idare ve KHGB çalışanları ile bazı muhtarlar katıldı.

Tanıtım Programı Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü İbrahim Altun´un açılış konuşması ile başladı. Daha sonra İl Genel Meclis Başkanı Hasan Temiz konuşma yaptı.

Temiz konuşmasında Şavşat´ta 4+1 kontenjan verildiğini dile getirerek, ilçemize 4 kamyon bir adet 4x4 kamyon tahsisi yapıldı. Bu araçların ilimize, ilçemize kazandırılmasında katkıları olan Sayın Valimiz Necmettin Kalkan´a, Milletvekilimiz İsrafil Kışla´ya, İl Genel Meclisi üyelereine, İl Özel idaresine teşekkür ederim.” dedi.

Kaymakam Abdullah Köklü’ye de teşekkür eden Temiz, Sayın Kaymakamımıza teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Kendisinin özel gayretleri ile Köylere Hizmet Götürme Birliğine bir adet taşıyıcı araç kazandırdı" şeklinde konuştu.

Temiz konuşmasını Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışanlarından araçların kullanılmasında hassasiyet göstermelerini talep ederek araçların ilçeye hayırlı olması temennisi ile bitirdi.

İl Genel Meclis Başkanı HAsan Temiz´in konuşmasından sonra Kaymakam Abdullah Köklü de kısa bir konuşma yaptı. Köklü, " Şavşat 61 köy ve 450 mahalleden oluşuyor. Buna küçük mahalleri de katarsak 850 mahalle ile 850 kilometrelik bir yol ağımız var. Bu yol ağının yapılması, kışın kar temizlemesinin yapılmasında araçlar çok büyük önem arz ediyor. Bu araçların ilçemize kazandırılmasında başta Sayın Valimize, Milletvekilimiz İsrafil Kışla´ya, İl Genel Meclis Başkanımız Hasan Temiz´e, İl Genel Meclis üyelerine, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Araçlar, dünyanın sayılı markalarından birisiyle anlaşıldığı için kaliteli ve konforlu araçlar. Bu araçlar çalışanlarımızın da motivasyonunu artıracak. Yeni araçlarımızın ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra kurban kesilerek dualar eşliğinde kurdale kesildi. Yeni araçlara bine Özel İdare ve KHGB çalışanları yeni araçlarla ilçede tur attılar.

Özel İdare Köylere Hizmet Götürme Birliği, yeni alınan 4 adet kamyon, bir adet 4x4 kamyon, 1 adet taşıyıcı biri yeni 2 greyder, iki dozer, 2 lastikli yükleyici, 1 silindir ile köy yollarının yapım ve bakımını en güzel şekilde yapmaya devam edecek.

Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406