Atatürk heykeli tamamlandı.

Artvin'de yaklaşık bir yıldır inşaatı süren Türkiye'nin en büyük, dünyada ise 3. büyüklükte olan, Atatürk heykeli tamamlandı.

22 metre yüksekliğinde 60 ton ağırlığındaki heykelin tüm kısımları tamamlandı. Ata Tepe'de yerleştirilen heykelin vernikleme işlemi tamamlandıktan sonra 7 Mart 2012 günü açılışı yapılacağı belirtildi. Kahvecioğlu Vakfı Başkanı Sıtkı Kahvecioğlu tarafından yaptırılan heykelin yapımında 100 kişi çalıştı. Heykeli, Artvin'in Cumhuriyet'ine bağlı bir kent olduğundan yaptırmayı uygun gördüğünü belirten Kahvecioğlu, "Gericiliğin önüne geçmek ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalmasını sağlamak için büyük mücadeleler vermiş bir liderin heykelini, dünyanın en büyük heykeli olsun istedik. Eşimle yurt dışı gezilerimiz sırasında o ülkedeki önderlerin dev heykellerini görmüştüm. Ben de bu heykellerden esinlenerek Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ün heykelini Artvin'e yapma kararı aldım. Bu heykel gelecek nesillere örnek teşkil etsin. Bu hayalimi gerçekleştirdiğim için mutluyum" dedi. Milli mücadeleye tanıklık etmiş 97 yaşındaki Bilal Keskinkurt da Atatürk'ün kıymetinin bilinmesini gerektiğini belirterek, heykeli yaptırana teşekkür etti. Keskinkurt, "Ölmeden önce bu heykeli gördüğüme şükrediyorum. Çok güzel yapılmış bir eser. Atatürk'ün kıymetini herkes bilsin" dedi. AÇILIŞ 7 MART'TA Kahvecioğlu Vakfı Müdürü Emrullah Saraç ise heykelin açılış tarihini Artvin'in kurtuluş günü olan 7 Mart olarak belirlediklerini ifade ederek, "Ata Tepe mevkiinde yapılan heykel 22 metrelik olup alt bölümünde 500 metrekare kafeterya ve seyir terası bulunacak. Ayrıca, heykelin yanında 60 metre direk uzunluğuna sahip 216 metrekarelik bir Türk bayrağı dalgalanacak. Heykelin bulunduğu tesiste okçuluk ve silah atışlarının yapılacağı 4 katlı poligon binamız yer alacak. Yaklaşık 4 milyon TL`ye malolacak heykel ve çevresindeki tesisler sayesinde Artvin`e gelen turist sayısında da artış olacaktır. Bu Sıtkı beyin en büyük temennisidir. İlimizin artık Ata Tepe ile anılmasını istiyoruz. Vakıf tarafından yapılan Türk Bayrağımızın açılışı 7 Mart tarihine denk gelmişti. Sıtkı Bey'in doğum günü de 7 Mart tarihine denk geliyor. Artvin'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü de 7 Mart tarihine denk geliyor. Bu yüzden açılışı 7 Mart 2012 tarihine denk getireceğiz. Muhteşem bir etkinlikle açılışı gerçekleştireceğiz. Ülkemize ve ilimize hayırlı olsun." dedi.    www.lazhaber.com

Atatürk Heykeli     06/06/2012 14:12

heykeli beni büyüledi..sanat açısından etkileyici bir öneme sahip ..yüksek bir noktada etkileyici bir heykel..atatürk heykeli için bu durumu idda edemiycem..bu konuda bir yarışma düzenlenmiş olmalıydı..ancak özel bir sanatsal değere sahip görüldüğü takdirde heykel dikilmeliydi..bu heykeli uygun bulamadım..Kars.taki bu tür bir insanlık heykeli ucube olarak görülüp kaldırılmıştı..bende kaldırılmasından yanayım..
Yunus Turan