SEÇİM KERVANI ARTVİN'DEN GEÇTİ!

TV 8'de yayınlanan Tayfun Talipoğlu'nun hazırlayıp sunduğu 'Seçim Kervanı Yollarda' programı 3 Mayıs 2011 tarihinde Valilik önünden canlı yayın gerçekleştirdi.

Programda Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin 1. sıra milletvekili adaylarına yer verildi. Bunun yanında DP’nin mecliste 1 milletvekili olduğu için DP Artvin Milletvekili 1. Sıra adayı Turhan Demir’e 4 dakika süreyle banttan yer verildi.

4 yerel gazetecinin de sorularını yönelttiği adaylar, açık alanda hem yüzlerine vuran güneşten, hem de halkın önünde ter döktüler. İlk konuk MHP Artvin 1. Sıra Milletvekili Adayı Yusuf Sağlam oldu. Sağlam Tayfun Talipoğlu ve 4 yerel gazetecinin sorularını yanıtladı. Sorular genellikle Türkiye genelinde yankı bulan Artvin’de tespiti yapılan YGS’deki şifre, göç, HES ve işsizlik konularında yoğunlaştı.

TÜRKİYE’Yİ KÖR KUYUDAN BİZ ÇIKARACAĞIZ!

MHP Artvin Milletvekili Adayı Yusuf Sağlam kendine verilen süresi iyi değerlendirerek ilk girişte bütün önemli konuları en sade anlaşılır biçimde dile getirerek halktan büyük alkış aldı. Sağlam özetle şu görüşlere yer verdi;
Türkiye’nin genel durumuna bakıldığında cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar ağır koşullarda hiçbir zaman yaşamadığına dikkat çekerek;
“Türkiye’de AK Parti Hükümeti dönemi kadar ağır dönem yaşanmadı. İşsizlik konusunda Türkiye ikinci dünya savaşı döneminde bile bu kadar büyük oranda olmamıştı. Bunun yanında hep yandaşlar kayrılmış, özelleştirmelerde genellikle yabancı sermaye üstün gelmiş, fabrikalar, limanlar, araziler, madenler, sular ve stratejik kamu malları peşkeş fiyatına satılmıştır. Gelinen nokta kör kuyunun başıdır. Türkiye’yi bu kör kuyudan çıkarabilecek tek parti MHP’dir. YGS artık çuvala sığmayacak kadar sorunlu hale geldi. Milyonlarca insan mağdur olduğun inanıyor. Buna kimsenin hakkı yoktur. HES’ler konusu Artvin’in kanayan yarası haline gelmiş, çığırından çıkarılmıştır. İşsizlik ve göç aynı şekilde devam etmektedir. Artvin bu hükümete cevabını sandıkta verecektir. MHP olarak ses ver Artvin, ses ver Türkiye diyerek projeleriyle, söylemleriyle meydanlara çıkan MHP’ye destek verecek, Türkiye’nin ihtiyacı olan güven ve huzuru MHP sağlayacaktır.” dedi

ARTVİN’E HİZMET ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM

Sağlam’ın ardından programda yerini alan CHP Artvin Milletvekili Adayı Uğur Bayraktutan da kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Artvin’in Türkiye’nin kuzey doğusunda parlayan bir yıldız olduğunu belirterek şunları söyledi;
“Artvin her zaman söylediğim gibi, Türkiye’nin yakasında parlayan bir marka şehirdir. Biz referandum sürecinde Karadeniz’de tek, Tunceli ve Mersin’le birlikte kırmızı ışık yakan ender şehirlerden biri olduk. Artvin Mustafa Kemal’in şehridir. Artvin Atabari diyarıdır. Her zaman söyledim, yine söyleyeceğim. CHP olarak biz 12 belediyenin 8’inde iktidarız. Yerel iktidar milletvekili adayı olarak şunu söyleyeyim ki; bana oy verenler şunun için oy versin. Ben bu şehrin yetiştirdiği bir insanım, Korzul’undan, Balcıoğlu’na, Haypeti’ne kadar bütün mahallelerini karış karış bilirim. Ben buraya hizmet etmek için yola çıktım. Artvin’in en büyük sorunu çevre sorunudur. HES’lerden ötürü maalesef insanlarımız mağdur oldu. Kamulaştırmada büyük sorunlar yaşandı yaşanmaya devam ediyor. Artvin,  her anlamda. esnafıyla, işçisi, köylüsüyle zor günler yaşıyor. Onun için biz bu yola çıktık. Amacımız hizmettir. Halkımız en iyisine layıktır” dedi.

VANLI DEĞİL ŞAVŞATLIYIM!

AK Parti Artvin 1. Sıra Milletvekili Adayı İsrafil Kışla ise iktidar Partisi 1. Sıra Milletvekili adayı olması dolayısıyla eleştirilere cevap vermeye çalıştı. Özellikle kendisinin ithal, başbakanın atamasıyla aday yapıldığı soruları ve söylentilerine değinen Kışla, şunları ifade etti;
“Benim için birçok şey söyleniyor. Vanlı olduğum bile söylendi. Ne alaka? Ben Şavşatlıyım. Şavşatlı başka ilçeden değil. İthal ne demek? Ben 30 sene önce okumak için gitmiş, okumuş, bir dernekte yöneticilik yapmış biriyim. Derneğimiz 60 yıllık kamu yararına olan bir dernek. Ben bu derneğim 30 yıldır yöneticiliğini yapıyorum. Öğrencilerimize burs verdik, onları okuttuk adam ettik. Bugün bunlar ülke yönetiminde söz sahibi oldular. Doktoramı Artvin’in en büyük sorunu olan göç üzerine yapmış bir kardeşinizim. HES’ler konusunda ise söyleyeceğim, ülkemizin enerjiye ihtiyacı var. Bizim insanımız evinin önünde akan dereyi kendisinin sanıyor. Öyle kanıtsamış. Bu derelerden faydalanmalıyız. Yerleşim yerlerine zarar vermedikten sonra yapılabilir. Ben bir kaçını gördüm. Hiçbir zararı yoktur. Yaparken elbette ki bir miktar tahribat olur. O da yeniden yapılabilir. Ben derneklerdeki konumumla hizmet yapıyordum. Şimdi birikimlerimle Artvin’e ve ülkemize hizmet etmek için aday oldum. Sayın Başbakan ile 30 yıldır çalışır, görüşürüm.”

ARTVİN’İN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK!

Banttan konuşturulan DP Artvin Milletvekili 1. sıra adayı Turhan Demir ise Artvin’in en büyük sorununun işsizlik ve göç olduğunu, Artvin’in her tarafının suları ve madenlerinin iktidar tarafından yabancılara satıldığını belirterek, özelleştirilen bazı kurum ve madenlerin geri alınacağını da sözlerine ekledi.

Meclis dışındaki partilerin yayın talebi ise kabul edilmedi. Program yapımcısı ve sunucusu Tayfun Talipoğlu böyle bir formatla program yaptıklarını, 23 partinin seçime girdiğini hepsiyle konuşmanın zorluğunu anlattı. Has Parti’nin isteği kabul edilemedi. DSP Milletvekili.1.Sıra adayı duruma tepki göstererek; “Medyasıyla, siyasetçileriyle, muhalefetiyle herkes kararını vermiş. İki partili bir sürece gidiliyor. Başkanlık sistemine geçişin arifesini yaşıyoruz. Söylenecek başka bir sözüm yok.” dedi.

Kaynak : Sami ÖZÇELİK/ 08HABER

1991 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın