2010 Kar Güreşleri

2010 YILI VELİKÖY KAR GÜREŞLERİ CANLI YAYINI

Artvin Şavşat Veliköy Kültür Kalkındırma ve Dayanışma Derneğimiz ile Veliköy Köyü Muhtarlığı'nca organize edilen ve bu yıl 15'incisi düzenlenen Karüstü Karüstü Karakucak Güreşleri'ni, ilçe kaymakamımız Salih Altun, ilçe belediye başkanımız Naci Köroğlu,Şavşat Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hasan Şahin, Artvin Orman Bölge Müdürü A.Köksal Coşkun, Eski Milli Güreşçi İl Sağlık Müdürü Seyfettin Demirci, İlçe Emniyet Amiri Fevzi Yıldırım,İl Genel Meclis üyesi HasanTemiz, Siyasi Parti Temsilcileri Veliköy Köyü Muhtarımız İrfan Avcı, Dernek yönetim kurulunun tamamı ile İstanbuldan Otobuslar  ve komşu köylerden gelen çok sayıda vatandaş izledi.

Kaymakam Salih Altun güreşlerin ilçe tanıtımına katkı sağlayacağını belirterek bu geleneğin sürdürebilir olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Kaymakam Altun, "Kar yağmış olsaydı geleneklere daha uygun olurdu. Yinede bu geleneğin 2010 yılında da sürdürülüyor olması çok güzel. İlçemizin tanıtımına büyük katkıları olan bu güreşlerin daha organizeli bir şekilde devam etmesi hepimizin isteği olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Bu yıl Güreş Sahası hazırlandıgı 18.02.2010 perşembe günü bolohorha 30 cm kar vardı. Ancak aralıksız yagan yağmur karları erittiğinden güreşler, Bolohor mahallesi mevkinde çim üzerinde yapıldı. Çay Tv den naklen yayınlandı.

Güreşlere, Gürcistan'dan 30, İstanbul, Artvin, İzmit, Kahramanmaraş, Tokat, Samsun, Sivas, Karamürsel, Artvin, Edirne ve Erzurum illerinden toplam 130 sporcu katıldı.Tokatlı Atilla Balcı'yı mağlup eden Erzurumlu Hamza Köseoğlu Başpehlivanlığı kazanarak 3 bin liralık ödülün sahibi oldu.

kazanan sporcular listesi
30-35=Irakli Michadze (Gürcistan)