Fevzi Torun
fevzitorun@hotmail.com
7 MART
10/03/2011
7 MART ARTVİNLİLERİN ONURUDUR HER KARIŞ TOPRAĞI KANLARIYLA SULANAN, ŞİMDİKİ KUŞAKLAR İÇİN ŞEHİT EDİLEN DEDELERİMİZE, NİNELERİMİZE LAYIK OLMAK İÇİN ARTVİN’E NELER YAPMALIYIZ Çıkar ilişkilerini, bağnazlığı ve kardeş kavgasını tanımayan Artvin halkının birlik ve bütünlüğü, aralarındaki düşünce farkları ne olursa olsun dünde bugünde bozulmamıştır. Atalarımız, canları ve malları pahasına çekmiş oldukları 43 yıllık zulüm ve baskıya rağmen barışın, özgürlüğün ve demokrasinin ne demek olduğunu çok iyi anlamışlardır. Bizden önceki nesillerin cesur ve şerefli mücadelesinden örnek alarak, bağımsızlığımıza yönelen tehlikelere karşı durmak onurumuz ve görevimiz olmalıdır. Esaret yıllarında da egemen güçlerle işbirliği yapmadığı ve baskılara karşı başkaldırdığı için 7 Mart her Artvinlinin kutsal bayramı olarak kutlan-malıdır. Artvin jeopolitik konumu nedeniyle birçok savaşlara sahne olmuştur. Kafkasya’nın Anadolu’ya açılan kapısı durumundaki ilimiz çeşitli kültürlerin etkisinde kalmıştır.

1204 kez okundu. Yazarlar

Yazarın diğer yazıları