AKILCI İLAÇ KULLANIMINDA TÜRKİYE GENELİNDE İLÇEMİZ 1. OLDU

Akılcı ilaç kullanımında Türkiye genelinde Artvin ilimizin birinci ve yine Türkiye genelinde ve ilçeler arasında da Şavşat İlçemizin birinci olmasından dolayı, İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Abdullah GÜLEÇ ve Akılcı İlaç Artvin İl Koordinatörü Sayın Dr. Mehmet ŞEKER, İlçemize gelerek, İlçe Kaymakamımız Sayın Mesut Gazi AMBARCI’ yı Makamında  ziyaret ettiler
İlçe Kaymakamımız Sayın Mesut Gazi AMBARCI, İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Abdullah GÜLEÇ ve Akılcı İlaç Artvin İl Koordinatörü Sayın Dr. Mehmet ŞEKER, Şavşat Toplum Sağlığı Merkezinde çalışan Aile Hekimlerine ve Şavşat Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Korkut ARAR’a Teşekkür Plaketi takdim ettiler.

İlçe Kaymakamımız Sayın Mesut Gazi AMBARCI ‘’Akılcı İlaç kullanımının açıklanan sonuçlarına göre Şavşat Türkiye’nin en akılcı ilaç kullanan yerleşim yeri oldu. Kazanılan bu başarıdan dolayı tüm doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum.Bu konu ülkemiz ekonomisi açısından ve insan sağlığı açısından çok önemlidir.Akılcı İlaç kullanımı konusunda bilinçsizce yapılan tüketimin zararlı olduğunu biliyoruz ve böyle bir konuda ilçemizin birinci olması bizleri oldukça memnu etmiştir’’ dedi.

Türkiye genelinde antibiyotik kullanımı çok yüksek seviyelere ulaşmasından dolayı  Sağlık Bakanlığı bünyesinde, akılcı ilaç kullanımı ile ilgili çalışmalar, yaklaşık 20 yıldır sürmektedir.
12 Ekim 2010 tarihinde Bakan Oluru ile, Akılcı İlaç Kullanımı Birimi kurularak 19 Mart 2012 tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Bünyesinde Akılcı İlaç Kullanımı, İlaç Tedarik Yönetimi ve Tanıtım Dairesi kurulmuştur.
Artvin İl  Sağlık Müdürü Dr. Sayın Abdullah GÜLEÇ ise "2011 yılında yüzde 21,14, 2012'de yüzde 19,74, 2013'te yüzde 20,45 ve 2014'te yüzde 20,6 antibiyotik kullanım oranıyla Türkiye'de son dört yıl üst üste birinciliği elde etmeninin gururunu yaşamaktayıAntibiyotik kullanımını azaltmak için  İl ve ilçe Hastanelerimizde öncelikli olarak mevcut personel eğitimleri yapılmış olup  tüm il ve ilçe hastanelerimizde halkımızı bilinçlendirecek broşür, afiş ve stant çalışmaları yapılmıştır.
Ayrıca Milli eğitim müdürlüğü ile müşterek eğitim çalışmaları yapılarak öğrencilerimizde bilgilendirilmiştir'' dedi  .
Bu çalışmalar neticesinde, 8 Kasım 2015 Tarihinde Şişli Cevahir Otelde Sağlık Bakanı Sn. Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU’ nun da Katılımlarıyla Onurlandırdığı 2000’nin üzerinde katılımcının bulunduğu ‘’AKILCI  ANTİBİYOTİK KULLANIMI VE FARKINDALIK SEMPOZYUMU’’ nda 4 yıllık İstatistikler yayınlanarak, Artvin İlimizin 4 yıllık Birinciliği ve ilçeler içerisinde de Şavşat ilçemizin 1. olduğu duyuruldu. Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU tarafından İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Abdullah GÜLEÇ’e Teşekkür Belgesi Takdim Edildi.

Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613