Cumhuriyetimizin 90. Yıl Dönümü İlçemizde de Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetimizin 90. Yıl dönümü tüm ülkede coşkuyla kutlandığı gibi ilçemizde de büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı.
28 Ekim 2013 pazartesi günü öğleden sonra Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan bayram etkinliğine, 29 Ekim Salı günü 09:30 da İlçe Kaymakamımız Sayın Cemil SARIOĞLU, Makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam edildi.
Atatürk Orta Okulu Bahçesinde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine İlçe Kaymakamımız Sayın Cemil SARIOĞLU, Garnizon Komutanı j. Üstğm. Sayın Bülent KESKİNSOY, Belediye Başkanı Sayın M.Naci KÖROĞLU, Protokol, Sivil Toplum Temsilcileri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldılar.
               Tören;  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlçe Kaymakamımız Sayın Cemil SARIOĞLU, Garnizon Komutanı Sayın Bülent KESKİNSOY, Belediye Başkanı Sayın M. Naci KÖROĞLU; Protokolün,Halkın ve öğrencilerin Bayramlarını kutladılar..
               Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan İlçe Kaymakamımız Sayın Cemil SARIOĞLU: ‘’  Atatürk’ün önderliğinde Samsundan başlayıp, İzmir’de noktalanan  ve Lozan’da biçimlenen, Çöküşten Kurtuluşa uzanan yol çetindir, yer yer umutsuzdur, engellerle ve yokluklarla doludur…
Ama Atatürk, taa başından umutludur…. Ulusuna güvenmektedir, Nevşehir’in Köylerinden gelen çarığa, Aksaraylı semerci İbrahim’ den gelen yem torbalarına, Niğde Ovasının buğdaylarına, Sungurlu’nun arpalarına, Havza’nın  ununa, Çankırı’nın bulguruna, bu ülkenin insanına, taşına toprağına güvenmiştir o…Güvendiği gibide olmuş zafer kazanılmıştır.
Sevgili gençler ve değerli öğrenciler, Büyük Önder Atatürk Türk Gençliğine; ‘’Cumhuriyeti biz kurduk, onu koruyacak ve yüceltecek olan sizlersiniz’’ diyerek sizlere olan güvenini göstermiştir. Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkıp koruyacağınıza ve onu yüceltip geliştirmek için hiç durmadan çalışacağınıza tüm kalbimle inanıyorum.
Saygıdeğer Şavşat’lı Hemşerilerim İlçemiz Yurttaşları olarak, Cumhuriyet ışığını ve bayrağını taşımakta gösterdiğiniz kararlılıktan ötürü hepinize şükranlarımı sunuyorum.
 Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılını kutladığımız bu şeref ve gurur dolu günde, büyük bir mutluluk ve heyecanla kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti, yok edilmek istenen bir milletin, Yeni bir devlet kurmak ve bağımsızlığına kavuşmak amacıyla giriştiği mücadelenin sonucunda kurulmuştur.
Milletimiz; en zor günlerinde, Büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği mücadele ile yalnız kendi bağımsızlığını kazanmakla kalmamış, sömürge altında ki, özgürlüğe susamış mazlum milletlere de örnek olmuştur’’… diyerek sözlerine devam eden Kaymakamımız Sayın Cemil SAROĞLU konuşmasının sonunda: ‘’Değerli hemşerilerim; Bu Duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 90. Kuruluş yıldönümünü tekrar kutlar Türkiye  Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onunla beraber Türkiye Cumhuriyetini ilan eden ecdadımızı, vatan için gözlerini kırpmadan özlemlerini içlerine atarak çocuklarını savaşa gönderen anne ve babaları, üstün fedakarlıkları ile vatan topraklarını bizlere emanet eden, bütün şehit ve gazilerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğilirken,hepinize sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum.’’dedi
               Daha sonra günün anlamıyla ilgili öğrenciler tarafından şiirler okuyarak , öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi de gösterilerini sundular. Tören resmi geçitle sona erdi.

KAYNAK:http://www.savsat.gov.tr/?page=haber&file=detay&id=134

Dolar32.486832.6170