2019 YILI DOSTLUK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ YAPILDI

ŞAVŞAT VELİKÖY KALKINDIRMA KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİNİN DOSTLUK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ YAPILDI.
Sunuculuğunu Sibel Turan’ın yaptığı Sefaköy Salon Akdeniz’de Veliköylülerin Şavşat Dernekleri Federasyonuna bağlı derneklerin yönetim kurullarının Tepeköy ve cevizli köyü dernek yönetiminin katılımıyla Dostluk ve dayanışma gecesi 12 ocak 2019 cumartesi saat 19 00- 24 00 arası yapıldı.
Açılış konuşmasını Dernek başkanı Nurbay Çetin Yaptı. Nurbay Çetin Gelenleri selamladı Birlik beraberlik içinde olunmasını ve derneğin amaçlarını kısaca anlatan Çetin “ değerli hemşerilerim değinmek istediğim bir konuda köyümüzün baş belası olan HES projesidir. Hes projesi ile ilgili ilçe, köy dernekleriyle beraber sizlerinde mahkeme sürecinde desteğinizin artmasını bekliyoruz. Derneğimizi kurarken köyümüzün ormanına taşına, toprağına,suyuna, balığına,doğasına sahip çıkmayı amaçladık.” Dedi.
Derneğin Başkan yardımcısı Fuat Yüksek’te Köylerinde yapılmak istenen Armutlu 1-2 regülatörü hakkında mahkeme süreciyle ilgi bilgiler verdi.” Köyümüzde sularımızı borulara hapsettirmeyeceğiz. İş makinalarını derelerimize sokmayacağız, Doğamızın süsü olan ormanlarımızı kestirmeyeceğiz, o dağada yaşayan bütün canlı varlıkların yaşam alanlarını sonuna kadar savunacağız” dedi.
İki dönem köy muhtarlığı yapan İrfan Avcı’ya köye yaptığı hizmetlerden, Adil Temur’a Halim Yiğit’e geşmiş dönem başkanlıklarından Sibel Turan’ a gecelerdeki sunuculuğundan Fuat Yüksek’e Çektiği fotoğraflarla köyün tanıtımından dolayı plaket verildi.
Davul Zurna Tulum eşliğinde halaylar çekildi.Ezgi Yıldırım ve arkadaşlarının sahne aldığı türkülerle gece sonlandı.

Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704