VELİKÖYLÜLER SEFAKÖYDE BULUŞTU

HES ve İÇME SULARI İLE İLGİLİ SEFAKÖYDE TOPLANTI YAPILDI.

Veliköy Dernek Toplantı Sonuçları.

İstanbul’da yaşayan Veliköylüler Köy derneğimizin çağrısıyla Şavşat Dernekleri Federasyonunda bir araya gelerek
1- Köyümüzde yapılmak istenen HES ler
2- Taşlı yayla Çaybaşı’ndaki içme suyumuzun depolarının yenilenmesi
3- Köydeki değirmenin ve her iki yakanında sulama kanallarının yapılması.
4- Köydeki atıl arazilerimizin değerlendirilmesi kapsamında kooperatifleşme Konularında istişare ve tartışmalar yaptılar. HES konusunda sunum yapan Şavş
at Dernekleri Federasyonu Başkanı Av Halis Yıldırım’ın ardından Beş saati aşkın bir toplantı sonucunda;
1- Köyümüze HES yapılmaması doğrultusunda Hukuki ve her türlü mücadelenin verilmesi.
2- HES için açılan davanın giderlerini, Çay başındaki Deponun ve Değirmenin yapılmasına yönelik mali kaynak oluşturma çalışmasını yürütmek için her mahalleden Toplantıya katılanlardan birer ikişer kişi görev aldı. Görev alan kişiler, Veliköylü olup dışarıda ve köyde yaşayan hane ve kişileri tespit ettikten sonra miktar belirlenerek para toplanmasını da bu kişilerin yapmaları.
3- Köyümüzün her iki yakasında bulunan sulama kanallarının yapımı doğrultusunda Köy muhtarıyla gerekli istişarelerin yapılarak DSİ ve başka yerlere müracaat etmeleri için girişimlerde bulunulması.
4- Kooperatifleşme konusunda ileriki günlerde daha geniş ve kapsamlı bir toplantı yapılmasını kararlaştırarak toplantıyı sonlandırdılar.
Toplantımıza katılamayan Köylülerimiz ile istanbul dışında yaşayan köylülerimiz bu konudaki düşünce, öneri ve eleştirilerini kişiselleştirmeden buradan yazabilir. Bu düşünceler Dernek yönetimine ışık tutacaktır.

Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436